V ponedeljek, 6. 11. 2017, prvi dan po jesenskih počitnicah, so učenci od 1. do 5. razreda imeli prijeten kulturni dan v družbi Mozartove glasbe.

Pred ogledom predstave je bilo potrebno spregovoriti še nekaj besed o vsebini Mozartove pravljične opere Bastien in Bastiena, saj je operno petje velikokrat poslušalcem nerazumljivo. Učenci so obnovili še znanje o tem, kaj sploh je opera, kdo v njej nastopa in sodeluje. Tudi na bonton na predstavi nismo pozabili.

Učenci so se nato z avtobusom odpeljali proti semiškemu kulturnemu centru, kjer so uživali v prijetnih melodijah in prisluhnili opernemu petju. Pritajen smeh gledalcev je sporočal, da operno petje ni nekaj vsakdanjega, zato je bilo to še posebej zanimivo. Skozi predstavo nas je vodil prijazni čarovnik Kolas s svojimi enkratnimi čarovnijami. Zgodba o pastirčku Bastienu in pastirici Bastieni, ki ga ljubezen lepe kraljične premami, se ravno s čarovnikovo pomočjo dobro konča. Bastien na koncu ugotovi, da denar ni vse in se vrne k svoji pastirici.

Vrnili smo se polni prijetnih vtisov.

Dostopnost