Vsako leto v mesecu juniju župan občine Črnomelj, g. Andrej Kavšek, sprejme najuspešnejše učence 9. razreda in vse tiste, ki so na tekmovanjih v znanju dosegli najvišje rezultate. Na ta način jim želi pokazati, da je znanje vrednota in da se velja potruditi za čim boljši uspeh na različnih področjih.

Letos so se sprejema v sredo, 12. 6. 2024, udeležili trije naši devetošolci – Anja BOSANAC, Ana GAŠPERIČ in Jakob IRT, ki so vseh devet let prizadevno in vestno nabirali nova znanja ter dosegali odlične ocene. Pridružila se jim je tudi osmošolka Ema HUDAK, ki je bila tretja najboljša v državi v tekmovanju iz angleščine.

Župan je gostil učence vseh šol naše občine – OŠ Mirana Jarca Črnomelj, OŠ Loka Črnomelj, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Stari trg ob Kolpi in OŠ s prilagojenim programom Milke Šobar Nataše Črnomelj. Srečanja so se prav tako udeležili uspešni mladi glasbeniki iz Glasbene šole Črnomelj, med njimi tudi naša Ana, ki je zelo uspešna v igranju violine.

Na sprejemu smo srečali dve nekdanji viniški učenki – učiteljico matematike Veroniko, zaposleno na OŠ Loka Črnomelj in Darjo Vukčevič, ki je zaposlena v kabinetu našega župana. Prav tako smo srečali našega nekdanjega učenca Reneja, ki sedaj obiskuje OŠ Milke Šobar Nataše.

V Kreativni hiši mladih nas je pozdravila predstavnica mladinskega centra Tamara Pintarič. Spodbudne besede pa je učencem namenil tudi župan in jih za njihove dosežke nagradil s simboličnim darilom. Po fotografiranju je sledila pogostitev, nato pa smo se vrnili tam, kjer je najlepše – na našo šolo.

Učenci, še naprej uspešno na vaši poti!

Foto: Jani Pavlin

Dostopnost