V petek, 15. marca 2019, ob 17. uri, bo v Kulturnem domu Metlika potekala zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli, kjer bo poleg bogatega kulturnega programa in razstave vseh likovnih in fotografskih del, še podelitev nagrad in priznanj za vse sodelujoče učence in njihove mentorje. Naša šola je sodelovala na likovnem in literarnem delu tega natečaja. Skupaj smo ustvarjali na temo SNEMIMO ROZA-MODRA OČALA: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante.

Na regijski del natečaja smo poslali po 5 likovnih del iz vsake triade, skupno 15 likovnih del. Na regijski del natečaja so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstili: Sofia Moravec in Klara Miketič iz 1. r. (mentorica: Janja Boljar), Daša Mihelič, Vita Kasun in Ema Hudak iz 3. r. (mentorica: Kristina Mihelič), Ana Gašperič in Saša Lindić iz 4. r. (mentorica: Andreja Starešinič), Sara Vukčevič iz 5. r. (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Lana Jurinič in Valentina Filipaj iz 6. r. (mentorica: Jasmina Strugar), Ana Kolbezen iz 7. r. (mentorica: Jasmina Strugar), Nik Kobe, Klemen Peršič in Jaka Vlašič iz 8. r. (mentorica: Jasmina Strugar) ter Leona Ambrožič iz 9. r. (mentorica: Jasmina Strugar).

Na literarni del natečaja pa so se s svojimi literarnimi deli uvrstili: Vita Vlahovič iz 4. r. (mentorica: Andreja Starešinič), Tim Stegne iz 5. r. (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Matevž Hudak iz 6. r. (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Hana Biličič in Nika Kobetič iz 7. r. (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec), Neža Žalec, Jan Hudelja in Melanija Krajnc Štefanič iz 9. r. (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec).

Na prireditvi bo razglasitev izbranih del na državni nivo tega natečaja.

Vabljeni vsi sodelujoči učenci in njihovi starši!

Koordinatorica: Jasmina Strugar

 

Dostopnost