V četrtek, 17. novembra, smo tudi uradno predali namenu novo prometno ureditev pri šoli.

Težko pričakovana dela so se začela v avgustu in učenci so že prvi šolski dan v septembru prišli v šolo po varnejši poti.

Naročnik investicije je bila Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, sofinancer Občina Črnomelj, izvajalec del pa družba CGP.

V okviru pridobitve je bila zgrajena trapezna grbina na prehodu za pešce med šolo in vrtcem, asfaltiran del regionalne ceste v dolžini 150 m, zgrajen pločnik v dolžini 100 m, postavljena cestna razsvetljava, urejeno odvodnjavanje ter zarisane barvne talne oznake, ki opozarjajo na bližino šole in vrtca oziroma otrok.

V pestrem kulturnem programu ob tej priložnosti, se je s pesmijo in recitacijami predstavilo več kot sto učencev. Prisotne sta nagovorila župan Občine Črnomelj Andrej Kavšek in ravnateljica šole Ines Žlogar. Skupaj sta s predstavniki učencev in otrok po koncu prireditve simbolično »prerezala« trak ter tako uradno predala namenu novo prometno ureditev. Scenarij prireditve je pripravil JSKD OI Črnomelj, program pa je povezoval Jaka Birkelbach.

Naj bo varen korak otrok in odraslih!

Dostopnost