Pa so za nami še eni Tedni vseživljenjskega učenja, ki smo jih izvedli ob podpori ZIK-a Črnomelj. Učitelji in učenci so pretekli mesec pridno sodelovali in ustvarjali delavnice ter dogodke, ki so bili posvečeni učenju in krepitvi zavedanja, da smo z učenjem obkroženi vedno in povsod, na najrazličnejše načine. Zadnja objavljena dogodka v sklopu TVU (ki sta sicer potekala daljše časovno obdobje) sta bila druženje prvošolcev z delavci šole ob branju in s prav posebnim kamenčkom, ki prežene vsako žalost in strah. 
 
 

BEREMO SKUPAJ

 

V okviru tednov vseživljenjskega učenja smo se v 1. razredu odločili, da bomo v razred povabili različne delavce naše šole, ki so nam na svoj način prebrali ali predstavili pravljico. Tako so nas obiskali kuharica, učiteljica matematike, učitelj športa in šolska tajnica. Z zanimanjem smo jim prisluhnili in lahko rečemo, da so se v branju pravljic odlično odrezali in da jih bomo prav zagotovo še povabili.

KAMENČEK, KI PREŽENE ŽALOST

 

V 1. razredu tekom celega šolskega leta razvijamo medsebojne odnose, spodbujamo prijateljstvo, se učimo, kako premagati strah, neuspeh, razočaranje, žalost, kako sprejeti poraz, upoštevati pravila v različnih življenjskih situacijah, sprejeti pomoč in jo ponuditi, kako biti prijazen, kako navezati stike z novimi prijatelji, skratka kako v razredu ustvariti prijetno in prijazno okolje za učenje ter medsebojne odnose. Predvsem v nižjih razredih se velikokrat zgodi, da se otrok zjoče, ker ne zmore, je razočaran, prizadet ali žalosten. Zoper žalost imamo v razredu poseben kamenček, ki ga hranimo v posebni škatlici, na posebnem mestu in ga uporabljamo za umiritev, premagovanje strahu in žalosti.

Dostopnost