Pri pouku likovne umetnosti smo risali na temo Svet, v katerem želim živeti. Odločil sem se, da narišem svojega prijatelja psa Baltota, ki ga imam eno leto in ga imam zelo rad. Risal sem z voščenkami in s kolaž papirjem. Učiteljica me je med delom večkrat pohvalila in ko sem končal, mi je povedala, da je moje delo izbrala za natečaj Evropa v šoli. Bil sem zelo vesel in presenečen. V začetku meseca aprila je bila v športni dvorani Črnomelj zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli, kjer so razglasili, katera dela so se uvrstila na državni nivo. Moje ime so poklicali po mikrofonu in nisem mogel verjeti. 11. maja 2017 sem se z učiteljico in drugimi učenci belokranjskih šol udeležil državne prireditve v Ljubljani v Pionirskem domu. Na likovnem področju sem bil razglašen za 3. mesto in dobil diplomo ter nagrado, na katero sem zelo ponosen.

Zelo sem hvaležen moji učiteljici Jasmini Strugar, ki se je odločila za moje delo in me vzpodbujala. Na moj velik uspeh so ponosni in veseli tudi moji starši.

Luka Šneler, 6. razred

Povezava do posnetka na državni podelitvi nagrad in diplom iz Pionirskega doma v Ljubljani.

Povezava do facebook strani Evropa v šoli, kjer si lahko ogledate tudi fotografije iz državne zaključne prireditve in druge objave.

Vabljeni k ogledu videa Urada za komuniciranje Vlada Republike Slovenije, kjer lahko vidite utrinke z zaključne prireditve natečaja Evropa v šoli in slišite razmišljanja mladih o svetu, v katerem živijo in njihove ideje o tem, kakšen svet bi si želeli.

Dostopnost