V torek, 20. 2. 2018, je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal že 28. otroški občinski parlament, kjer so otroci iz petih OŠ v občini razpravljali na lani izbrano temo – Šolstvo in šolski sistem.

Našo šolo so zastopale tri učenke, in sicer Kristina Metež, Klara Mravinec in Neža Žalec, ki je bila tudi koordinatorica tokratnega otroškega občinskega parlamenta. Zbrane sta nagovorili predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj gospa Tanja Vidic in županja občine Črnomelj gospa Mojca Čemas Stjepanovič.

Najprej so otroci potrdili poročilo 27. otroškega občinskega parlamenta, zatem pa so se predstavili udeleženci letošnjega. Razprava je bila pestra in odkrita, otroci pa so podali praktične in zanimive predloge glede šolskega sistema.

Na zasedanju otroškega parlamenta so izvolili tudi predstavnike za regijski otroški parlament v Novem mestu, ki bo v četrtek 8. marca. Ti so: Jakob Kavšek (OŠ Mirana Jarca Črnomelj), Marko Mikunovič (OŠ Loka Črnomelj), Lucija Konda (OŠ Stari trg ob Kolpi) in Tilen Hudelja (OŠ Dragatuš). Našo šolo bi v Novem mestu predstavljala Neža Žalec, a žal zaradi šole v naravi, je morala to funkcijo odpovedati.

Mojca Pipan

Dostopnost