Pozdravljeni na strani, kjer se nahaja nekaj kakovostnih in uporabnih povezav do kvalitetnih spletnih strani, ki olajšajo učenje ter branje z domačega naslanjača.

Na naše vsakdanje življenje zelo pomembno vpliva ne samo pridobivanje ampak tudi razumevanje različnih informacij in posledično uspešno krmarjenje med temi. Zato je tukaj zbranih nekaj uporabnih povezav.

  • ZA NAJMLAJŠE

LAHKONOČNICE so najlepše slovenske zvočne pravljice za lahko noč. Odlična večerna sprostitev za naše najmlajše šolarje ter vse, ki imajo radi pravljice. Ker za pravljice, nismo nikoli preveliki.
https://www.lahkonocnice.si/

RADIJSKA IGRA ZA OTROKE
Na RTV Slovenija lahko prisluhnete odličnim radijskim igram za otroke, ki imajo na Slovenskem dolgo tradicijo.
https://otroski.rtvslo.si/rio/oddaje

LAHKO NOČ, OTROCI! je ena najstarejših oddaj, ki opravlja odlično kulturno poslanstvo pripovedovanja pravljic iz domače in svetovne literature.
https://otroski.rtvslo.si/lahko-noc-otroci/

  • ZA VEDOŽELJNE

FRAN https://fran.si/
Slovarji Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU

dLib http://www.dlib.si/
Digitalna knjižnica Slovenije, ki je prosto dostopna vsem. Vsebuje pisne kulturne zaklade Slovenije, redkosti, ki jih hrani NUK in druge slovenske knjižnice. Hkrati vam omogoča dostop do aktualnih strokovnih člankov in drugih celotnih besedil.

WIKIVIR:  https://sl.wikisource.org/wiki/Glavna_stran 

Slovensko leposlovje na spletu https://slov.si/iskalniki/slovlit/

Podatkovna zbirka slovenskih leposlovnih besedil na spletu zajema z Wikivira, iz Nove besede Primoža Jakopina, iz dLiba (Digitalne knjižnice Slovenije), iz zbirke Beseda Franka Luina, Zbirke slovenskih leposlovnih besedil Mirana Hladnika, iz zbirke eZISS na ZRC SAZU, AHLib in Digitalne knjižnice IMP pri IJS in iz drugih manj obsežnih lokacij (osebnih strani slovenskih pesnikov in pisateljev in digitalizacijskih projektov).

DEDI http://dedi.si/ je enciklopedija naravne in kulturne dediščine na Slovenskem.

  • ZA LJUBITELJE BRANJA

Knjižni blog za dobre knjižne predloge našim cicibanom.

PRI SOFIJI http://www.prisofiji.si/

Knjižni napoji za otroke in mladostnike.

LITERARNA LEKARNA https://www.literarnalekarna.com/otr

GOSPODIČNA KNJIGA http://gospodicnaknjiga.si/category/berem-sinku/

 

Dostopnost