V petek, 1. 3. 2019, je v sejni sobi Občine Črnomelj potekal že 29. občinski šolski parlament, katerega sta se udeležili dve učenki 7. razreda OŠ Vinica, Ana Kolbezen in Klara Gašperič.

Poleg učenk naše šole so na sestanku sodelovali še učenci iz drugih osnovnih šol Občine Črnomelj: OŠ Stari trg ob Kolpi, OŠ Komandanta Staneta Dragatuš, OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca, OŠ Milke Šober Nataše.

Sestanek je začela z uvodnimi pozdravi gospa Sonja Strgar, predsednica Društva prijateljev mladine Črnomelj. Sledil je pozdravni nagovor črnomaljskega župana, g. Andreja Kavška. Koordinatorka srečanja je bila ga. Saša Balant.

Devetošolec OŠ Loka, Michel Horn, je bil izbran za vodjo seje in se je v tej vlogi odlično odrezal. Sestanek je trajal skoraj dve uri.

Letošnja tema debate je bila spet Šolstvo in šolski sistem, ki so jo mladi parlamentarci nadgradili z novimi predlogi in idejami.

V tem času so se pogovorili in izrazili svoja mnenja in stališča o šoli za življenje, medsebojnih odnosih, načinih poučevanja in o učnih vsebinah. Na koncu so izmed 15 učencev izbrali 4 predstavnike, ki se bodo 19. 3. 2019 udeležili regijskega šolskega parlamenta v Novem mestu.

Dostopnost