Brezžično izobraževalno omrežje EDUROAM

Osnovna šola Vinica nudi učencem in zaposlenim možnost brezplačnega dostopa do brezžičnega računalniškega omrežja EDUROAM. Tako dodeljeni dostop ni namenjen komercialni uporabi. EDUROAM je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes (http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/pravila-uporabe-omrezja-arnes/).

Storitev Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen brezžični dostop do omrežja šole. Na enak način (z istimi prijavnimi podatki) lahko dostopate do omrežja tudi v drugih izobraževanih in raziskovalnih organizacijah, ki so vključene v sistem Eduroam v Sloveniji in tujini.

Za vzpostavitev povezave uporabite veljavno uporabniško ime in geslo za dostop do storitev ArnesAAI.

Do omrežja lahko dostopate z različnimi napravami (prenosni računalnik, dlančnik, telefon), ki imajo ustrezen WIFI vmesnik (podpira standarde 802.11b ali 802.11g in varnostni protokol WPA-Enterprise ali WPA2-Enterprise).
Pred vzpostavitvijo povezave je potrebno nastaviti profil za povezavo v omrežje Eduroam. Pripomoček za namestitev lahko prenesete s spletne strani https://cat.eduroam.org/. Bodite pozorni, da pred prenosom izberete organizacijo Osnovna šola Vinica, sicer prijava z našimi prijavnimi podatki ne bo uspešna.
(Pri operacijskem sistemu Android je potrebno predhodno namestiti iz trgovine Play aplikacijo Eduroam CAT (razvijalec: GÉANT Association).)
Podrobnejša navodila za različne operacijske sisteme so na povezavi:  http://www.arnes.si/pomoc-uporabnikom/eduroam/navodila-za-povezavo/.

 


Kontaktna oseba v primeru težav je Tina Črnič, tina.crnic@guest.arnes.si

Dostopnost