Vlada Republike Slovenije je na 33. redni seji 11. 10. 2012 sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki je objavljen v Uradnem listu RS, št. 77/12. Obeležimo ga vsak tretji petek v novembru in s tem damo v Sloveniji pridelani hrani pomemben pečat. Glavni cilj, oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

V petek, 18. novembra 2016, smo tudi na naši šoli obeležili DAN SLOVENSKE HRANE, s katerim želimo dati poudarek pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ob osmih zjutraj smo zajtrkovali TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK, ob desetih pa smo se pridružili prepevanju Slakovega Čebelarja v šolski avli, ki je istočasno potekalo po celi Sloveniji.

 tsz4   tsz3

tsz2   tsz1

nas_zajtrk    jedilnica

cebelji_zbor

 

Dostopnost