Tudi letos smo na tretji petek v novembru, 19. 11. 2021, obeležili Dan slovenske hrane in spremljajoči Tradicionalni slovenski zajtrk (TSZ). Naša šola se je letos pridružila tudi vseslovenski akciji priprave tradicionalnega slovenskega kosila. Na jedilniku smo imeli enolončnico s kislo repo in skutino pito z lokalno skuto in s polnozrnato moko.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Zajtrkovali smo pred pričetkom pouka: polnozrnati kruh, ekološko maslo, lokalni med, lokalno mleko in lokalno jabolko.

Učenci prve triade so po zajtrku ustvarjali v okviru tehniškega dne na temo čebel, sadja, zelenjave, peli in plesali…

Pri pouku gospodinjstva smo poskrbeli za razstavni pano v avli šole, pri sodobni pripravi hrane pa smo pripravili in se posladkali s pečeno ekološko lokalno proseno kašo z jabolki. Izobesili smo plakata na temo prosene kaše in slovenskega tradicionalnega kosila – jote.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPrint this page
Dostopnost