Ko zelena barva narave zmaga nad modrino ekrana je naslov nagrajenega dramskega besedila, ki ga je napisal šestošolec David Pavlakovič. Komisija Evrope v šoli je delo prepoznala kot tretje najboljše v državi. David se je v petek, 13. maja, skupaj z mentorico Matejo Medvešek Rjavec udeležil nagradnega izleta v naravni park Rakov Škocjan v organizaciji ZPMS Ljubljana. Uživala sta v naravnih lepotah tega koščka Slovenije.

V petek, 3. junija 2022, smo se z uprizorjenim besedilom predstavili učencem na razredni stopnji in otrokom v vrtcu. Šolsko predstavo so pevsko obogatile sedmošolke, ki obiskujejo pevski zbor. Nastopile so kot rečne vile ponoči. 

Vas zanima, o čem pripoveduje njegovo besedilo?  
Govori o Janku. Janko je deček, ki je star približno toliko kot vi. Rad igra igrice na računalniku, rad dolgo spi, rad ima vikende. Njegov oče je ribič. Janko se mu včasih pridruži na ribičiji. Nekega dne pa Janka ob reki nekdo obišče in mu zaupa svojo  težavo. Janko vzame stvari v svoje roke in vse se srečno izteče.

Ko bi bilo vsaj v naravi vse tako preprosto in enostavno. Na vas je, dragi učenci, da vsak dan poskrbite, da bodo naše reke ostale čiste in primerne za pitje in kopanje. 

 

 

          

 

 

 

Dostopnost