V petek, 10. junija 2022, smo na šoli gostili slovensko novinarko Ilinko Todorovski. Učenci smo se ji uvodoma predstavili s šolsko predstavo Ko zelena barva narave zmaga nad modrino ekrana. Sledil je pogovor z našo gostjo, v katerem smo učencem od 6. do 9. razreda predstavili njeno življenje in delo ter izvedeli veliko podrobnosti tako iz njenega osebnega kot poklicnega življenja. V pogovoru so sodelovali učenci 8. razreda: Sara Vukčevič, Ela Šuštarič, Barbara Medved in Žan Kralj ter devetošolka Lana Jurinič. 
 
Zadnji del našega srečanja je bil namenjen praktičnim delavnicam, v katerih so osmošolci in devetošolci spoznavali poklic novinarja. Razdelili so se v različna uredništva in pripravljali prispevek na izbrano temo. Vsaka skupina se je imela priložnost o svojem delu posvetovati z gospo Ilinko Todorovski. Njihovo delo je obogatila z idejami in uporabnimi nasveti. 
 
Srečanje smo zaključili z izvirnim šolskim TV-dnevnikom, ki ga je več kot spretno povezovala naša gostja, sledila so oglašanja s terena posameznih uredništev. 
 
Dogodek je bil nekaj posebnega, saj so vključeni učenci doživeli novo izkušnjo. Najlepše pa je, ko se znanje, ideje, ustvarjalnost in besede iz šolskih učilnic prenesejo v šolsko telovadnico in se pomešajo učenci različnih razredov in vsak na svoj način prispeva košček sebe v dogodek, pa naj bo to nastopajoči, gledalec ali pomočnik pri pripravi prostora. 
 

Dostopnost