Naša učenka DŽINA FORTUN je postala zmagovalka 8. Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj, ki je potekala 26. in 27. februarja 2015 v OŠ Loka.

V kiparskih delavnicah Instalacija, Keramika, Les in Montažna plastika je ustvarjalo 38 likovno nadarjenih kiparjev, starih od dvanajst do petnajst let. Udeleženci so prihajali iz devetnajstih slovenskih in dveh tujih osnovnih šol iz Hrvaške in Srbije. Tema kolonije, na katero so ustvarjali mladi kiparji, je bila »VELIKO ČUDO«. Džina je ustvarjala v delavnici Montažna plastika, prav tako tudi njena sošolka Eva Gašperič.
Strokovna komisija v sestavi Dragica Čadež Lapajne (akademska kiparka), Jožef Vrščaj (akademski kipar) in Robert Lozar (akademski slikar) je izbrala najboljše po posameznih delavnicah in skupnega zmagovalca Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2015. Skupna zmagovalka Mednarodne kiparske kolonije mladih Črnomelj 2015 je tako postala naša Džina Fortun!
Zmagovalka Džina je prejela zmagovalno preslico kolonije in bo za nagrado konec marca potovala na Mednarodno kolonijo mladih v Ernestinovo v Slavonijo na Hrvaškem, ki je ena največjih v tem delu Evrope in s katero Mednarodna kiparska kolonija mladih Črnomelj strokovno sodeluje.
Na tej povezavi si lahko podrobneje ogledate potek in dogajanje na koloniji:
https://sites.google.com/site/kiparskakolonijamladih/mkkm-crnomelj-2015/2-dan—27-februar-2015
ISKRENE ČESTITKE IN BRAVO DŽINA!!!

Mentorica: Jasmina Strugar

 

IMG 6342thumb IMG 6343thumb IMG 6346thumb IMG 6352thumb d  ina fortun skupna zmagovalkathumb d  ina fortun skupna zmagovalka 000thumb d  ina fortun s svojo mentoricothumb IMG 6362thumb  img 8430a  7 thumb IMG 6370

Dostopnost