Oktober je mimo in seveda nikakor ne moremo in nočemo izpustiti nam ljubi projekt Mednarodni mesec šolskih knjižnic – oktober 2020. Da, tudi letos smo praznovali, brali ter ustvarjali skozi mesec oktober. Seveda smo dosledno upoštevali vse ukrepe in priporočila in nismo dovolili, da nas to ustavi. Tematika je bila situacijsko obarvana -»Iskanje poti do zdravja in dobrega počutja«.

Skupaj z učenci smo razmišljali o pomenu dobrega počutja ter iskali poti do zdravja. In kaj je boljše kot pregnati slabe stvari in stres z dobro knjigo, smešno zgodbo ter dobrimi nasveti? Naša šolska knjižnica jih je polna. Pregnali smo skrbi, slabo voljo in ugotovili, da knjiga in branje nimata nešteto dobrih učinkov na znanje, razumevanje snovi ter »kravžljanje« možganov, ampak pomaga pri spopadanju s stresom, z vsakdanjimi skrbmi ter poskrbi za SMEH, SPROSTITEV in DOBRO RAZPOLOŽENJE.

Nastali so plakati, čudovite risbe, knjižne kazalke in domišljijske zgodbe. Izdelki krasijo našo šolo in čakajo na učence, da se vrnejo ter napolnijo šolske prostore s svojo energijo.

zapisala Barbara Stuhne Vuk

Dostopnost