[…]

Saj bom knjigo jutri vrnil Neži, sem si govoril. Bral jo bom vso noč; očka in mama še opazila ne bosta, če bo luč gorela v moji sobi. Sicer pa, kdo ve, kdaj bosta prišla domov. In kar naenkrat mi je bilo vseeno, ali sta doma ali ne. S knjigo v roki me ne bo strah noči, ne bo mi dolgčas in niti opazil ne bom, da sem sam, sem bil prepričan. S knjigo v roki sem se počutil kot deček Samsa, junak, ki išče pot skozi pragozd.

                                                                                           (Tatjana Kokalj, Knjižni tat)

Šolsko leto se je znova začelo in tudi letos smo se v šolski knjižnici na osnovni šoli Vinica z veseljem udeležili projekta Oktober – mesec šolskih knjižnic.

Najprej je sledilo viharjenje možganov in zbiranje idej knjižničark, kaj in kako izpeljati, da bo delo pritegnilo pozornost otrok ter privabiti učence k aktivnem sodelovanju. Sodelovali so vsi učenci na šoli, v šolski knjižnici so preživeli dve šolski uri.

Namen aktivnosti je bil predvsem vzbuditi zanimanje za branje knjig in povabilo v knjižnico, katere vrata so vedno na stežaj odprta za vse. Z učenci je tekel tudi pogovor o tem, da knjig ni vedno dobro soditi le po platnicah, saj se dobra zgodba skriva tudi za oguljenimi platnicami ter debelimi knjigami. Učenci so pridno in aktivno sodelovali pri izvedbi projekta. Izdelki so razstavljeni na hodniku pred knjižnico ter učilnicami. Skupaj smo se naučili veliko novega in v knjižnico vnesli veliko pozitivne energije in novih idej.

Projekt v šolski knjižnici na OŠ Vinica sva izvedli Vidica Adlešič in Barbara Stuhne Vuk.

IMG 5321spIMG 5323spIMG 5324spIMG 5325spIMG 5326spIMG 5327spIMG 5328spIMG 5329sp

Dostopnost