V ponedeljek, 15. junija 2020, smo imeli na OŠ Vinica podelitev priznanj z natečaja Evropa v šoli. Vsako šolsko leto sodelujemo na tem natečaju, ki ga koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije in se udeležimo regijske in državne prireditve s podelitvijo najvišjih priznanj in nagrad. Ker pa sta bili letos zaradi epidemije koronavirusa odpovedani obe prireditvi, smo podelitev priznanj za naše učence in mentorje izvedli v avli naše šole. Letošnja tema, na katero so likovno in literarno ustvarjali naši učenci, je bila: NA MARSU ŽIVETI NE ZNAMO, ZATO ZEMLJE NE DAMO. Na regijski del natečaja smo poslali po 5 likovnih del iz vsake triade, skupno 15 likovnih del ter 5 literarnih del iz druge triade in 5 literarnih del iz tretje triade, skupno 10 literarnih del.

Na regijski del natečaja so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstili: Vita Vrbanac, Marko Štefanič Mihelčič in Neja Čadonič iz 1. r. (mentorica: Janja Boljar), Sofia Moravec iz 2. r. (mentorica: Kristina Mihelič), Simon Zalokar iz 3. r. (mentorica: Mateja Verbanec), Ema Hudak in Vita Kasun iz 4. r. (mentorica: Andreja Starešinič), Ana Gašperič iz 5. r. (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Jani Ivanovič in Julij Starešinič iz 6. r. (mentorica: Jasmina Strugar), Ana Kolbezen, Nika Kobetič in Hana Biličič iz 8. r. (mentorica: Jasmina Strugar) ter Luka Šneler in David Hudak iz 9. r. (mentorica: Jasmina Strugar).

Na regijski del natečaja so se s svojimi literarnimi prispevki uvrstili: Anja Špehar iz 4. r. (mentorica: Andreja Starešinič), Lana Malenšek iz 5. r. (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Sara Miketič, Jani Ivanovič in Anže Mihelič iz 6. r. (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec), Nika Grdun iz 7. r. (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec), Klara Gašperič in Nika Kobetič iz 8. r. (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec) ter Klara Mravinec in Melanija Krajnc Štefanič (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec).

Na državni del natečaja so se uvrstili:

-na likovnem področju: Marko Štefanič Mihelčič in Neja Čadonič iz 1. r. (mentorica: Janja Boljar),
na literarnem področju: Anja Špehar iz 4. r. (mentorica: Andreja Starešinič) in Klara Mravinec iz 9. r. (mentorica: Mateja Medvešek Rjavec).

Čestitamo vsem sodelujočim učencem na regijskem in državnem nivoju natečaja!

Po podelitvi priznanj nas je vse sodelujoče v natečaju s sladkim presenečenjem pogostila ga. ravnateljica.

Koordinatorica: Jasmina Strugar

Dostopnost