Osnovna šola Vič je skupaj z Združenjem veteranov 90-91 mesta Ljubljane in bivših ljubljanskih občin razpisala že 15. literarni natečaj »Moja rodna domovina« Tudi ti si moj prijatelj. 

Naša šola je na natečaju sodelovala prvič. Sedmošolka Kaja Simčič in devetošolec Tim Stegne sta prejela priznanji za literarni prispevek. Priznanji sta učenca prejela na zaključni prireditvi, ki je potekala v četrtek, 20. 4. 2023, v Festivalni dvorani v Ljubljani.

Pred zaključno prireditvijo so se prejemniki priznanj skupaj s starši zbrali na OŠ Vič, kjer so udeležence pozdravili organizatorji, kosilu je sledil voden ogled Ljubljane in vožnja z ladjico. 

Iskrena hvala, dragi starši, ker ste s pripravljenostjo za sodelovanje izkazali podporo ustvarjalnosti vašemu otroku.

Kaja in Tim, iskrene čestitke!

Prav poseben dan v Ljubljani

Zjutraj smo se zbrali na OŠ Vič, kjer so nam organizatorji pripravili zanimiv program. Ravnatelj nam je predstavil dan, ki je sledil. Po okusnem kosilu so nas veterani v spremstvu harmonike pospremili na avtobus, ki nas je odpeljal v center mesta. 

Tam smo se razdelili v dve skupini. Najprej smo se  več kot uro peljali po Ljubljanici. Vodička nam je pripovedovala zanimivosti o Barju, reki Ljubljanici, Šuštarskem mostu, Tromostovju. Nikoli si nisem mislila, da bom šla z ladjico pod Tromostovjem. Po vodenem ogledu mesta smo šli z avtobusom v Festivalno dvorano. Zaključna prireditev je bila slavnostna. Pridružila se nam je tudi učiteljica Mateja. Na prireditvi so nastopili: otroški pevski zbor OŠ Vič, policijski pihalni orkester v manjši zasedbi, slovenski igralec Roman Končar, tudi učenci  z različnimi talenti. Prispeli smo do trenutka, ko sem prevzela priznanje na odru. Bilo je zelo lepo, vsi v dvorani so ploskali. Sledila je malica ter spominska fotografija.

Tega dne ne bom nikoli pozabila. Veliko sem doživela in spoznala tudi nove prijatelje.

Kaja Simčič, 7. razred

Foto: Gregor Simčič

Dostopnost