»To je bil otok in ni bil samo otok. Vsakogar, ki je stopil nanj, se je prej ali slej polastil s svojimi skrivnostnimi zvoki, omamnim vonjem po zeliščih in nenavadnimi pticami. Črne, srebrne in bele so se spreletavale med krošnjami, se spuščale proti zemlji, proti morju, in se spet dvigale nazaj v nebo. Tako ali drugače se je Modri otok dotaknil vsakega obiskovalca, ga prevzel in mu spremenil življenje, povsem nepredvidljivo in za vedno. »

(odlomek iz knjige, str. 5)

V sredo, 18. oktobra 2023, so sedmošolci v okviru projekta Rastem s knjigo  obiskali splošno knjižnico Črnomelj. Izvedeli so več o namenu projekta, o avtorici in ilustratorki ter spoznali delovanje splošne knjižnice in sistema COBISS.

Rastem s knjigo je pomemben projekt, ki mlade spodbuja k branju kvalitetne slovenske mladinske literature (ki je zagotovo ne manjka) ter ozavešča o izjemnem pomenu branja v vseh starostnih obdobjih. V dar so dobili knjigo avtorice Irene Androjna Modri otok, ki jih ne bo pustila ravnodušne.

 

Ministrstvo za branje svetuje: Branje preprečuje slabe ocene in slabo počutje ter ohranja možgane v dobri kondiciji. Zato se ga nalezite čim več. 😀

Dostopnost