Začenjajo se Tedni vseživljenjskega učenja 2024, ki se bodo pod okriljem regijskega koordinatorja ZIK Črnomelj odvijali od 10. 5. do 16. 6. 2024. Tudi na naši šoli bomo pripravili pester program dogodkov v ta namen in s tem dali poudarek na zavedanje, da se človek ne uči samo dokler hodi v šolo in zato, ker se ‘mora’, pač pa vse življenje – vedno in povsod. Ko to ozavestimo, lahko proces učenja doživljamo širše, na drugačen in predvsem prijetnejši način. 
Prvi dogodek v sklopu TVU-ja je bil obisk Živalskega vrta v Ljubljani.
 
V petek, 10. 5. 2024, smo se z učenci od 1. do 5. razreda odpravili v Ljubljano, kjer smo obiskali živalski vrt. Vodnice so nam po skupinah podrobno predstavile kraljevskega pitona, želvo, agamo, morskega prašička in grlico ter nas popeljale do nekaterih večjih živali, o katerih smo izvedeli veliko zanimivih posebnosti.
Ali ste vedeli…
…da je žirafja koža edinstvena in da ima vsaka nekoliko drugačen vzorec, ki je odvisen od prehrane in okolja; da opice kažejo zobe, kadar se jezijo in jih nasmeh ljudi lahko vznemiri; da kraljevski piton poje le eno miško na teden in ima v resnici zelo kratek rep; da je morski prašiček dobil ime, ker se je pretihotapil v Evropo na ladjah, ki so potovale iz drugih kontinentov.

Dostopnost