V petek, 9. oktobra, so učenci od 1. do 4. razreda potovali v Črnomelj, kjer so si v kinu ogledali risanko Kapitan Sabljezobi in čarobni diamant ter sodelovali v vodenem pogovoru pred in po risanki. Le-ta se je predvajala v okviru Tedna otroka. Učenci so tako tudi razmišljali in širili svoje zavedanje o mestu in pomenu otroka v družbi.

S tem se je zaključil projekt Tedni vseživljenjskega učenja, ki je potekal od 4. septembra do 9. oktobra. Učenci so z učitelji preko dogodkov v sklopu projekta širili svoja obzorja  o temi ‘učenje’. Z ‘učenjem’ so za trenutek izstopili iz vsakdana šolskih učilnic in se povezovali medkulturno ter medgeneracijsko. Telovadili so z upokojenci, pisali pisma varovancem domov starejših občanov, s pomočjo nove sošolke spoznavali tujo državo in drugačno kulturo, se pogovarjali s pisateljem in doma s starši ter te vsebine osmislili še v pogovoru z mentorji.

Koordinatorica: Manja Matić

Mentorji: Mateja Medvešek Rjavec, Kristina Mihelič, Janja Boljar, Mihaela Romšek Lovrin, Ticijana Starešinič, Mojca Pipan

Dostopnost