20. marec je svetovni dan ustnega zdravja. Obeležili smo ga tudi na naši šoli z izvedbo zobnega poligona za starejši skupini v vrtcu in učence prve triade, z zobnim kvizom za učence 2. in 3. triade ter s kvizom za učitelje in vzgojitelje. Obiskali sta nas Ana Mavrin in Laura Muhič iz CKZ ZD Črnomelj Bela krajina, ki sta dogodek pripravili in izvedli.

Ustno zdravje je neločljiv del splošnega zdravja in pomemben dejavnik kakovosti življenja. Skrb za ustno zdravje je pomembna v vseh življenjskih obdobjih.

Otroci vrtca in učenci od 1. do 3. razreda so sodelovali v vodenem zobnem poligonu. Premagovali so ovire, na katerih so bili naslikani zobki, se plazili pod zobno nitko, ciljali v zobne bacile in do cilja stekli čez zobni slalom.

Učenci vsako leto v okviru dneva dejavnosti, ki je namenjen zdravstvenim in zobozdravstvenim vsebinam, pridobijo veliko informacij o zobeh in ustni higieni. S sodelovanjem v zobnem kvizu so dobili priložnost to znanje izkazati. Izžrebani učenci so bili nagrajeni s praktično nagrado.

Čestitke prejmejo:

Mija KOBE (4. R), Niko MILIČIĆ (5.R), Lara PROKŠELJ (6.R), Simon ZALOKAR (7.R), Ema HUDAK (8.R), Ana GAŠPERIČ (9.R).

Hvala Ani in Lauri za priložnost sodelovanja!

Več o poteku popestrenega šolskega dne pa si oglejte v priloženih fotografijah.

Dostopnost