Zvedavi viniški četrtošolci nimajo zimskega dremeža. V tem šolskem letu so vključeni v projekt Naša mala knjižnica in imajo polne roke knjig ter ustvarjanja. V mesecu januarju so se navdušili nad knjigo poljske pisateljice Asie Olejarczyk Jeti, v katerega ni nihče verjel. Zato smo ga tudi ustvarili. Da, pravega mehkega jetija, ki je trenutno na dopustovanju v Osnovni šoli Ivana Cankarja Vrhnika.

»Na daljni zasneženi Himalaji živi skrivnostno bitje. Jeti. Toda dejstva temu nasprotujejo, prav tako številke, znanost temu oporeka! Vsi v razredu pravijo, da jeti ne obstaja, da so to le pravljice za majhne otroke. Vsi, razen enega dečka, ki kljub posmehu sošolcev in materinemu dvomu verjame vanj in se trudi dokazati, da je resničen. Kako ne bi bil? Rad ima kakav, ceni dobre šale in dobro glasbo, ima umetniško dušo in je izvrsten prijatelj. Toda dečkov prijatelj ima veliko težavo: izgine, kadar nekdo o njem podvomi, saj niti sam ne verjame vase …«

(Vir: https://www.sodobnost.com/izdelek/jeti-v-katerega-ni-nihce-verjel/, 11. 2. 2022)

 

Ganljiva zgodba o prijateljstvu, empatiji, iskanju identitete in o tem, kako lahko vse postane resnično. Potrebno je le verjeti vase.

 učiteljica Mihaela in knjižničarka Barbara

 

Dostopnost