V sredo, 4. oktobra 2017, so nas obiskali strokovni sodelavci – moderatorji Zavoda varna pot in z vsemi učenci izvedli preventivno izobraževalne delavnice v okviru naravoslovnega, oziroma tehniškega dne.

V 1. triletju so učenci v štirih delavnicah z naslovom 4 Prometna deteljica spoznali, kako se pravilno privežejo v otroškem sedežu, v telovadnici so s poganjalci in otroškimi avtomobilčki vozili poligon in spoznavali prometne znake. Po malici je sledila tombola prometnih motivov, dan pa so zaključili s prometno zgodbo ter opremili kolo z obvezno opremo.

Učenci od 4. do 6. razreda so bili vključeni v program Ju3 na cesti. Skozi štiri šolske ure so spoznavali pomen prometnih znakov in komunikacijo v prometu, kolo in pomen obvezne opreme, pomen varnostnega pasu, kritično so pogledali na prikazane realne situacije v prometu ter za konec odigrali še prometni activity.

Učenci 3. triletja pa so bili vključeni v program 5 X STOP je COOL in rekli 5 X STOP hitrosti, alkoholu in drugim psihoaktivnim snovem, neuporabi zaščitnih sredstev, agresivnemu obnašanju in umiranju na cestah. Skozi program so spoznavali pomen varnostnih sistemov in možnih posledic neuporabe le teh, komunikacijo v prometu – telefon in sms v prometu, nevarnost alkohola (simulacija opitosti s pomočjo posebnih očal), ogledali so si preventivne filme in se pogovarjali z Jasno, ki je v prometni nesreči utrpela hudo poškodbo glave.

Na koncu so se strinjali, da so tovrstne delavnice za njih koristne, predvsem pa, da jim bodo pomagale pri večji varnosti v prometu.

Dostopnost