V torek, 23.1.2018, je potekalo ekipno občinsko prvenstvo v badmintonu na OŠ Mirana Jarca v Črnomlju, ki smo se ga udeležili tudi učenci OŠ Vinica. V kategoriji smo zasedli 3. mesto. OŠ Vinica so zastopali Vito Stegne, Žan Mravinec, Nika Mravinec in Ajša Kavšek. V kategoriji mlajših učencev smo z vztrajno igro osvojili 2. mesto. Za ekipo mlajših učencev so nastopali Luka Šneler, Klemen Peršič, Tadeja Hudelja in Ana Kolbezen.

Obe ekipi sta se uvrstili na področno prvenstvo, ki je potekalo v torek, 30.1.2018, na OŠ Mirna. Mlajši učenci so po začetnem porazu 2-3 z OŠ Žužemberk premagali OŠ Dolenjske Toplice 3-2, OŠ Šmihel 5-0 ter v polfinalu OŠ Mirna 3-1. Tako smo se v finalu zopet srečali z OŠ Žužemberk in ponovno tesno izgubili 2-3. Tako smo osvojili odlično 2. mesto in postali ekipni viceprvaki področnega prvenstva. Mlajše učence OŠ Vinica so zastopali Luka Šneler, Klemen Peršič, Tadeja Hudelja in Ana Kolbezen.

Starejši učenci so po porazu 1-4 z OŠ Mirna in po nesrečnem porazu 2-3 z OŠ Center Novo mesto izpadli v skupini. Osvojili so 7. mesto med desetimi osnovnimi šolami. OŠ Vinica so v tej kategoriji zastopali Vito Stegne, Žan Mravinec, Nika Mravinec in Ajša Kavšek.

Čestitke vsem nastopajočim, posebej mlajšim učencem za osvojeno 2. mesto.

Dostopnost