EVROPA V ŠOLI – REGIJSKI ZAKLJUČEK NATEČAJA

Tudi letošnje šolsko leto smo sodelovali na natečaju Evropa v šoli. Učenci od 6. do 9. razreda so ustvarjali na temo Sodelujem, svet oblikujem. Natečaj je usklajen s temo evropskega leta, ki je v letu 2015 Evropsko leto za razvoj in poteka pod sloganom “Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost”. V natečaju so bile posebej izpostavljene vrednote, kot so solidarnost, odgovornost in soodvisnost.

V torek, 24. marca 2015, smo bili na zaključni regijski prireditvi natečaja v Kulturnem centru Semič. V kulturnem programu, kjer je bila podelitev priznanj in nagrad, so nastopali učenci vseh belokranjskih osnovnih in srednjih šol, ki so sodelovale na natečaju. Iz naše šole so kulturni program popestrili  učenci 9. razreda z recitacijami Ferija Lainščka. S kitaro jih je spremljal Žiga Mravinec iz 7. razreda. Spodbudne besede mladim ustvarjalcem so spregovorili gostje prireditve: Nataša Adlešič Barba, koordinatorica evropskega leta za razvoj 2015 Ministrstva za zunanje zadeve, Majda Struc, predsednica nacionalnega odbora natečaja, Polona Kambič, županja občine Semič, ter predstavniki Nacionalnega odbora natečaja Evropa v šoli pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije.
Predstavnica DPM iz Metlike Vladka Škof je podelila priznanja in nagrade sodelujočim. V natečaju so sodelovale prav vse osnovne in srednje šole iz Bele krajine. Priznanja za sodelovanje na regijskem delu natečaja so prejeli naslednji učenci iz naše šole: Tinka Grabrijan, Džina Fortun, Anja Verbanec, Žiga Gašperič in Tea Peršič za likovni del natečaja ter Jernej Peršič, Andreja Štravs in Laura Starešinič za literarni del natečaja. Likovno delo Žige Gašperiča z naslovom Pomoč revnim in literarno delo Laure Starešinič z naslovom Naš svet, naše dostojanstvo, naša prihodnost je prepričalo strokovno komisijo in se uvrstilo na državni nivo natečaja. Tako sta Žiga in Laura prejela še priznanje na državni ravni. Udeležila se bosta državne prireditve, ki bo 8. maja 2015 v Ljubljani.
Ob prireditvi je bila v preddverju na ogled razstava likovnih in fotografskih del natečaja.

Mentorici: Jasmina Strugar in Vida Adlešič

 

evropa v soli2015 skupinskaevs004evs009evs010evs015evs019evs020evs021evs022

 

Dostopnost