34. Roševi dnevi, literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev 8. in 9. razredov OŠ

Devetošolki Ana Kolbezen in Nika Kobetič sta sodelovali na 34. Roševih dnevih 2021 v organizaciji JSKD Celje in OŠ Frana Roša iz Celja, ki vabi mlade literate k besednemu ustvarjanju. Ana je s svojimi verzi prepričala komisijo, ki jo je uvrstila na državno srečanje. To je potekalo letos preko spleta. Ana je bila tako v torek, 30. marca 2021, povabljena na delavnico Bodi to, kar hočeš biti, ki jo je vodila Benka Pulko, slovenska popotnica, pisateljica, fotografinja in avtorica knjige Otroci sveta.

“Pisanje je najvišja oblika izražanja. S pisano besedo je mogoče opisati in razložiti svet in sebe. A pisanje je tudi skupen seštevek vsega, kar smo: intelektualno, čustveno, izkustveno, vedenjsko, zrelostno. Pisanje odpira vrata zaznave, nas uči potrpežljivosti in nas povezuje. V času, ko se pozornost krči iz dneva v dan, ko komuniciramo z vedno revnejšim besednjakom in se sporazumevamo z vizualnimi podobami, je naša skupna bitka za pismenost še toliko bolj pomembna. A dobrega pisanja ni brez ogromno branja, razmišljanja, druženja, bogatih izkustev. In brez dobrega pisanja ni svobode. Dobro pisanje je reflektirano, osmišljeno. Je osvobojeno balasta, prazne komunikacije.” (Iz predstavitve delavnice Pisanje – pot v svobodo, ki jo je ob tej priložnosti za mentorje vodil Boštjan Videmšek, novinar.)

Čestitke tako Ani kot Niki za sodelovanje! Bodita še naprej spretni lovilki vajinih misli in pustita čim več sledi na papirju.

 

Dostopnost