Zadnji dan v šolskem letu smo na Osnovni šoli Vinica zaključili s prireditvijo ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta. V bogatem kulturnem programu so se predstavili učenci iz vseh razredov naše šole. Prireditev smo začeli s himno mladinskega pevskega zbora pod vodstvom učiteljice Tine Kocjan. V nadaljevanju so se učenci predstavili s plesom, petjem in recitacijami, najprej najmlajši, nato pa tudi vsi ostali. Ravnateljica je med prireditvijo najuspešnejšim učencem podelila zaslužene pohvale, priznanja in knjižne nagrade ter jim čestitala za marljivo in vestno delo. Seveda so čestitke prejeli tudi razredniki in mentorji, ki so zaslužni za izjemne rezultate naših osnovnošolcev. Za konec so se s plesom twirling predstavile učenke 1., 2. in 3. razreda ter deklice iz vrtca, pod mentorstvom gospe Jakop. Twirling je oblika športa, s katero smo na naši šoli še čisto na začetku. Je šport, ki vsebuje elemente gimnastike, akrobatike in plesa, ob spremljavi glasbe in twirling palic.

Povezovalca programa, Gal in Nika, sta nas skozi prireditev popeljala tudi v preteklost in na kratko predstavila nastanek neodvisne Slovenije.

Ravnateljica je vsem zaželela prijetne, razigrane in varne poletne dni z željo, da se 3. septembra spočiti vrnemo v šolske klopi.

Dostopnost