Devetošolci so se tudi letos potrudili za nadaljevanje tradicije jurjevanja in obeležili obletnico tega običaja na OŠ Vinica.
Skozi leto so pridno hodili h krožku in se v 15 urah naučili belokranjskih plesov (Igraj kolo, Lepa Anka, Seljančica, Lipa moja in Pobelelo polje) ter jurjevsko pesem Proš’l je, proš’l.
Na Jurjevo, 24. aprila 2015, so se zjutraj preoblekli v noše ter se skupaj z brezovim košem, pojoč jurjevsko pesem, odpravili na trg. Tam so pred zbrano množico ob spremljavi Mlajše tamburaške skupine KUD Oton Župančič Vinica odplesali in odpeli belokranjske pesmi. Nato so se v treh skupinah odpravili po vaseh ter z brezovo vejico zaželeli dobro letino, zdravje in srečo. V zameno so jih vaščani obdarovali z denarjem in jajci. Z zbranim denarjem si bodo plačali končni izlet ter valeto. Devetošolcem čestitamo za izvrsten nastop. 

jurjevanje1jurjevanje2jurjevanje3jurjevanje4jurjevanje5jurjevanje6jurjevanje7jurjevanje8jurjevanje9jurjevanje10jurjevanje11jurjevanje12jurjevanje13jurjevanje14jurjevanje15

Dostopnost