V šolskem letu 2020/21 smo sodelovali v kreativno–dobrodelnem natečaju Rišem/pišem za prijatelja, ki ga je razpisalo podjetje Acron – trgovine Bags&More in papirnice Office&More. Pri predmetu likovna umetnost smo ustvarjali likovna dela na temo moje najljubše sadje in zelenjava. Likovno delo učenke Sare Cemič se je uvrstilo v ožji izbor med več kot 3500 poslanimi likovnimi izdelki iz celotne Slovenije, prav tako so se v ožji izbor uvrstila likovna dela učenk Saše Lindić, Eme Kobe in Tadeje Hudelja. Sarina slika, na kateri je njeno najljubše sadje, se je uvrstila na dobrodelni koledar 2022 in bo krasila mesec maj. Koledar je čudovit, saj so ga ustvarili učenci, v prodaji je po simbolični ceni 3.99 €, od tega bodo 1€ od vsakega prodanega namenili Rdečemu križu Slovenije. Koledar je na voljo v spletni trgovini:  https://bit.ly/koledarRZP, v trgovinah Bags&More in papirnicah Office&More.

Tudi šolski zvezki Rišem/Pišem za prijatelja, na katerih so izbrana likovna in literarna dela učenk in učencev, so na voljo za nakup v papirnicah Office&More, izbranih galanterijah Bags&More in v novi spletni trgovini s ponudbo za šolarje www.go2school.com. Celoten znesek od prodaje gre v dobrodelne namene, to leto bodo sredstva donirali Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

Čestitamo učenki Sari Cemič za odličen uspeh in ji želimo, da bi ustvarila še veliko kreativnih del. Prav tako čestitamo učenkam Saši Lindić, Emi Kobe in Tadeji Hudelja za visoko uvrstitev.

Mentorica: Jasmina Strugar

 

Dostopnost