Vsako šolsko leto sodelujemo na natečaju Evropa v šoli, ki ga koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Letošnja tema, na katero so likovno in literarno ustvarjali naši učenci, je bila: VZGOJA ZA MIR, ki se osredotoča na 16. cilj trajnostnega razvoja – Mir, pravičnost in močne institucije. Natečaj zato nosi prej omenjeni naslov.

Na zaključni prireditvi, ki so jo pripravili na OŠ Podzemelj, so nas v kulturnem programu nagovorili županja občine Metlika, ga. Martina Legan Janžekovič, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ga. Darja Groznik ter predsednica Društva prijateljev mladine Metlika, ga. Alenka Muc. Za povezovanje programa so poskrbeli učenci iz OŠ Podzemelj, za zanimive glasbene, pevske in dramske točke pa učenci vseh belokranjskih šol. Iz naše šole sta nastopila Tim Stegne in Nejc Klobučar, oba iz 9. razreda, recitirala sta avtorsko pesem “Ti si moj prijatelj”, ki jo je napisal učenec Tim Stegne. Ob koncu prireditve smo si ogledali razstavo nagrajenih likovnih in fotografskih del.

 

Učence smo učiteljice pri pouku likovne umetnosti motivirale s pogovori o vojni in miru, o vojnih žrtvah, o vojnah, ki se trenutno odvijajo v Evropi in po svetu ter o vsem, kar je povezano s tem, predvsem pa o tem, kako bi dosegli in ohranili mir na svetu. Naši učenci so se umetniško izrazili tako, da so svoja razmišljanja zlili na papir s pomočjo svinčnikov, flomastrov, barv in čopičev. Nastala so čudovita likovna dela.

Na regijski del natečaja smo poslali 15 likovnih in 11 literarnih del.

Na regijski nivo natečaja Evropa v šoli so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstili:

Gaja Mravinec iz 1. razreda (mentorici: Kristina Mihelič in Mateja Verbanec), Nadja Bosanac in Emanuela Filipaj iz 2. razreda (mentorica: Janja Boljar), Ana Pipan in Tia Stegne iz 3. razreda (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Vita Vrbanac iz 4. razreda (mentorica: Andreja Starešinič), Lara Prokšelj iz 5. razreda (mentorica: Mojca Pipan), Ana Medved, Pegi Bubek in Beti Lovrin iz 6. razreda (mentorica: Jasmina Strugar), Kaja Simčič iz 7. razreda (mentorica: Jasmina Strugar), Ema Kobe iz 8. razreda (mentorica: Jasmina Strugar) ter Sara Vukčevič, Ela Šuštarič in Barbara Medved iz 9. razreda (mentorica: Jasmina Strugar).

Na regijski nivo natečaja Evropa v šoli so se s svojimi literarnimi izdelki uvrstili:

Simon Medved iz 3. razreda (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin), Daša Stegne iz 4. razreda (mentorica: Andreja Starešinič), Lara Prokšelj iz 5. razreda (mentorica: Mojca Pipan), Eva Mohorič, Ana Medved in Beti Lovrin iz 6. razreda (mentorica Mateja Medvešek Rjavec), Jurij Vid Horvat iz 7. razreda (mentorica Mateja Medvešek Rjavec), Maj Brozovič in Ana Gašperič iz 8. razreda (mentorica Mateja Medvešek Rjavec) ter Ela Šuštarič in Barbara Medved iz 9. razreda (mentorica Mateja Medvešek Rjavec).

 

Na državni nivo natečaja (likovna dela) so se uvrstili:

Gaja Mravinec iz 1. razreda (mentorici: Kristina Mihelič in Mateja Verbanec),

Emanuela Filipaj iz 2. razreda (mentorica: Janja Boljar),

Ana Pipan iz 3. razreda (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin),

Ana Medved, Pegi Bubek in Beti Lovrin iz 6. razreda (mentorica: Jasmina Strugar),

Kaja Simčič iz 7. razreda (mentorica: Jasmina Strugar) ter

Barbara Medved iz 9. razreda (mentorica: Jasmina Strugar).

 

Na državni nivo natečaja (literarna dela) so se uvrstili:

Simon Medved iz 3. razreda (mentorica: Mihaela Romšek Lovrin),

Lara Prokšelj iz 5. razreda (mentorica: Mojca Pipan),

Ana Medved iz 6. razreda (mentorica Mateja Medvešek Rjavec) ter

Ela Šuštarič iz 9. razreda (mentorica Mateja Medvešek Rjavec).

 

Čestitamo!

Dostopnost