Spoštovani starši

V zadnjem tednu ste prav gotovo v medijih zasledili veliko informacij, povezanih s koronavirusom, ki povzroči okužbo dihal. Tudi naše ministrstvo je v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje in Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ), pripravilo nekaj priporočil, oziroma navodil, ki veljajo za vse nalezljive bolezni:

 1. Pomen rednega in pravilnega umivanja rok z milom in toplo vodo. V učilnicah imamo obešena ob umivalnikih navodila za pravilno umivanje rok.
 2. Potrebno je redno zračiti prostore, kjer se zadržuje več ljudi (učilnice).
 3. Upoštevati je potrebno higieno kašlja – kihanje in kašljanje v papirnat robček, ki ga zavržemo, oziroma v zgornji del rokava.
 4. Izogibanje dotikanja nosu, ust in oči.
 5. Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake bolezni. Zato je zelo pomembno, da v primeru pojava bolezni OSTANEMO DOMA.
 6. Redno in temeljito čiščenje, razkuževanje predmetov in površin, ki se jih pogosto dotikamo (navodila so prejele čistilke).

V šoli se učitelji pogovarjajo z učenci o navedenih ukrepih, zato je prav, da tudi vi doma storite enako. Prosimo, da jih naučite:

 • da si pogosto in pravilno umivajo roke z milom in vodo,
 • da se z rokami ne dotikajo nosu, oči, ust,
 • da kašljajo in kihajo v robček ali zgornji del rokava, če nimajo robčka pri sebi,
 • da si po kašljanju in kihanju pravilno umijejo roke,
 • predvsem pa, ne pošiljajte bolnega otroka v šolo. Bolan otrok ne sme v skupino. Če bo otrok zbolel v šoli, boste prejeli obvestilo, da ga odpeljete domov. Poskrbite, da otrok ostane doma do ozdravitve.

O drugih ukrepih glede na epidemiološko stanje v državi zaenkrat ne razmišljajo (uporaba zaščitnih mask, zaprtje šol, odpovedi prireditev…).

Pošiljam vam tudi povezavo do spletnih strani NIJZ, kjer najdete več informacij:
https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019.

V želji, da smo uspešni pri preprečevanju bolezni, vas lepo pozdravljam.

Načrt za zagotavljanje kontinuiranega dela

mag. Ines Žlogar, ravnateljica

Dostopnost