V petek, 2. oktobra 2020, sta se naši devetošolki Ana Kolbezen in Tadeja Hudelja, udeležili 39.  slikarskega ex tempora mladih likovnikov Bele krajine. Mladi likovniki iz vseh belokranjskih šol in dveh novomeških ter mentorji smo se zbrali pred OŠ Mirana Jarca Črnomelj. Tam smo se seznanili s temo ustvarjanja, ki je bila vezana na 120-letnico rojstva Mirana Jarca, pesnika, pisatelja, dramatika in prevajalca, ki se je leta 1900 rodil v Črnomlju: »Živimo, kakor da nam čas je večnost …«

Ana je naslikala ulico Mirana Jarca, Tadeja pa domišljijski Jarčev portret. Kot sta že povedali v prispevku, ki je bil v mesecu oktobru objavljen na naši spletni strani, sta se prepustili domišljiji in pisanim barvam in sta uživali ob ekspresionističnem in domišljijskem ustvarjanju na prostem.

Ker zaradi zaprtja šol likovnih del nismo mogli razstaviti, smo se odločili, da bo razstava del potekala na sedaj najbolj dostopen način – virtualno. Zahvaljujemo se Osnovni šoli Mirana Jarca, ki je pripravila razstavo.

Vabljeni k ogledu del.

Mentorica: Jasmina Strugar

 

Dostopnost