»Letošnja jubilejna 30. Župančičeva frulica je bila nekaj prav posebnega, da ne rečem čudežnega. Nemara je najbolj čudežno to, da se je sploh zgodila. V mračnih tednih svetle pomladi smo zaprti vsak v svoj kotiček le nemo opazovali odpovedi vseh kulturnih (in celo športnih, si lahko mislite!?!) dogodkov širom sveta. Prepričan sem bil, da bo tako tudi z Župančičevo frulico. Toda iznajdljivi Belokranjci se niso dali in tako je Župančičeva frulica zažvrgolela tudi letos – zatorej najsrčnejša hvala in vse čestitke organizatorjem iz črnomaljskega ZIK-a!«
Iz poročila deklamatorske komisije, zanjo predsednik Gašper Jarni

Vita Kasun iz 4. razreda OŠ Vinica je v času učenja na daljavo sodelovala na jubilejni 30. Župančičevi frulici. Vita se je komisiji predstavila z deklamiranjem pesmi Dolgčas avtorice Barbare Gregorič Gorenc. Prislužila si je posebno pohvalo komisije za »natančen, igralsko prezenten in duhovito dinamičen nastop«.

Iskrene čestitke Viti!

V četrtek, 11. junija 2020, ob 19. uri bo na portalu Youtube premierno predvajan film o jubilejni 30. Župančičevi frulici. Na filmu bodo predvajani video posnetki izbranih deklamatorjev in pesnikov. Prijazno vabljeni k ogledu!

 

 

https://video.arnes.si/portal/video/api/asset/l2IAHoHbq2AdRAiTpTR3AmOw/play.mp4

Dostopnost