V četrtek, 15. marca 2018, je bila v OŠ Loka Črnomelj zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli. Tema na katero so učenci ustvarjali je bila Dediščina okoli nas: Kjer preteklost sreča prihodnost. Naša šola je sodelovala na likovnem delu natečaja. Na regijskem izboru je sodelovalo 25 učencev naše šole. Vsi so bili povabljeni na kulturni program, ki so ga sooblikovali učenci vseh belokranjskih šol. Tu nas je z igranjem na violino predstavljala naša učenka Ana Kolbezen.

Podpredsednica DPM Metlika, gospa Vladka Škof, je s povabljenimi gosti podelila priznanja in nagrade za vse sodelujoče učence.

Na državni nivo natečaja so se iz naše šole uvrstili:

-za likovni natečaj: Teo Mrvoš iz 5. r. (mentorica Marjetka Vesel), Ana Kolbezen iz 6. r. (mentorica Jasmina Strugar), Nina Brunskole iz 8. r. (mentorica Jasmina Strugar) in Leona Ambrožič iz 8. r. (mentorica Jasmina Strugar)

-za literarni natečaj: Nika Kobetič iz 6. r. (mentorica Mihaela Romšek Lovrin) in Neža Žalec iz 7. r. (mentorica Vida Adlešič).

Ti učenci se bodo 9. maja udeležili državne zaključne prireditve v Ljubljani, kjer bodo razglasili najboljša dela na državni ravni.

Dostopnost