Na OŠ Vinica vsako leto uspešno sodelujemo na likovnem natečaju Evropa v šoli. Letos je med najboljše likovnike v Sloveniji uvrščena Leona Ambrožič, učenka 9. razreda, ki je dosegla 3. mesto v Sloveniji s svojim likovnim delom – sliko, z naslovom »Rada igram nogomet«, pod mentorstvom učiteljice Jasmine Strugar. 10. maja, en dan po Dnevu Evrope, so Leoni v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani podelili nagrado in diplomo za doseženo nagrado. Leono so spremljali tudi učenci naše šole, katerih dela so se uvrstila na državni nivo.

V kulturnem programu so nas nagovorili dr. Miro Cerar, minister za zunanje zadeve, Miha Lobnik, zagovornik načela enakosti iz Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, za povezovanje programa in zanimive glasbene, pevske in dramske točke pa so poskrbeli učenci iz OŠ Artiče.

Učenci so letos ustvarjali na temo: »Snemimo roza-modra očala: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante«. Osrednja tema letošnjega natečaja se navezuje na enakost spolov z namenom doseči enakost spolov in okrepiti vlogo vseh žensk in deklic, kar je tudi 5. cilj trajnostnega razvoja.

Na natečaju, ki ga koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije, je po vsej Sloveniji sodelovalo kar 140 šol in 10.617 mladih ustvarjalcev, ki so svoje mnenje in predloge izražali na likovnem, literarnem, fotografskem in video področju.

Več o dogodku: http://www.zpms.si/aktualno/evropa-v-soli-nacionalna-podelitev-nagrad-najboljsim/?fbclid=IwAR2X7FYZ0qpoTs2_i4hVveHR5guui0qxuIqQphZmRGxa2KO7f3d3Rn1bocw

Nagovor dr. Mira Cerarja: https://www.youtube.com/watch?v=eydZnAYp76o

Mentorica: Jasmina Strugar

Dostopnost